31 Mart 2009 Salı

2 Olay


Yukarıdaki postam cuma günü elime ulaştı.Daha önce de bloğumda bahsetmiştim KİTAPYURDU alışverişlerimden.Bu son alışverişi yaparken 5 kitap için 23,05TL kargo parası çıkmıştı.Bir hata olduğunu düşünüp (sonuçta bilgisayar hesaplıyor) telefon açtım.Ve telefona çıkan bayan bir hata olmadığını sistemin otomatik hesapladığını söyledi.Peki deyip siparişimi verdim.

Cuma günü paket elime ulaştığında ilk iş pulunu kontrol ettim.Az çok biliyorsunuz postane ve postalarla aram iyi.Yukarıdaki pul bilgisayardan otomatik çıkar ve üzerindeki miktar ödenir.10,85TL yi görünce şaşırdım.Hemen mail attım kitapyurduna aşağıda

Kitapyurdu.com'a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
Mesajınız--------------------------
"seçilen Kategori: ŞikayetSipariş No: 0102183-09641749 Yukarıda ki numaraya ait siparişim için benden 23,05 tl aldınız az önce postam elime ulaştı ve 10,85 tl ye gönderilmiş.Aradaki fiyat farkının nedeni öğrenmek istiyorum"
--------------------------alınmıştır.
İlginizin devamını diler, kitapyurdu.com'da sizi tekrar görmek isteriz.


Bir süre bekledikten sonra dayanamayıp telefon açtım.Telefondaki bayan bir hata olmadığını söyledi.Gönderim ücretinin 23,05 TL olduğunu söyledi.Ben de sürekli kitapyurdundan alışveriş yaptığımı ve daha az posta ücreti ödemiş olduğumu söyledim.Ocak ayı siparişimde 6 kitap siparişimde 11,46TL kargo ücreti öderken bu sefer 5 kitaba 23,05TL ödediğimi söyledim.Hafif azarlar bir tonda ocak ayı siparişimin 1681 gr tuttuğunu son siparişimin ise 3939gr olduğunu söyledi.(5 tane roman dünyanın neresinde 4 kilo tutar)
Tamam anladım deyip telefonu kapattım.


Sonra mail ile cevapları geldi


Merhaba Sayın kitapyurdu.com'a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
sizden tahsil edilmiş olan bize maliyetidir. Sizin görmüş olduğunuz fiyatel değiştirirken kargonun eklemiş olduğu kupon olabilir. Herhangi bir yanlışlık yoktur. selamlar
www.kitapyurdu.comkitapla buluşmanın en kolay yolu




İşte burada da faturam ödediğim mitarın ispatı.




Tabi ki verilen cevaplarla tatmin olmadım.Hemen PTT genel müdürlüğünü aradım 444 1 788 oradaki bayan bana yardımcı olamıyacığını 0212-465-55-20 Ptt yurtdışı bildirimi aramamı söyledi.Orada da aynı cevap beni Sirkeci Ptt şubesine yönlerdirdiler 0212-526-12-00 gişe ile ilgili görüşmemi söylediler.Oradan da aynı cevap 0212-565-14-00 ı aramamı söylediler.Ve ben gene aradım oradaki bayanda 5 dakika sonra arayın dedi.5dakika sonra aradığımda bir bey çıktı ve internet bağlantısının olmadığını daha sonra aramamı söylediler.Hatırladım ki burası TÜRKİYE ve bu iş hallolmayacak.Derdim benden fazla kesilmiş 12,20TL değil.Enayi durumuna düşürülmek.Para derdinde olsam yukarıdaki telefon görüşmelerini yapmazdım.Fatura kabarık gelecek yani.Üzüldüğüm halledememiş olmam.




Son çare annemi aradım.Söke şubesinden bilgiye ulaşmasını istedim.Şükür ki yüzyüze işler işliyor.Yukarıdaki kağıdı almış postaneden.Orada görebilirsiniz 10,85TL ye çıkmış paket Türkiye'den.
İşte benim belgelerim sıra KİTAPYURDUNDA kendilerini aklasınlar.Bir daha asla alışveriş yapmam sizler de bunu göz önünde bulundurun.Ve şimdi telefondaki bayana ithafen 4 kiloluk kitaplarım aşağıda


Adı geçen kitapla


Zarif çıtır 184 gr

Dewey 327 gr

Limon ağacı 418 gr

Yağ yakan yemekler 255 gr


7 günde 3,5 kilo 261 gr
toplam=184 gr + 327 gr + 418 gr + 255 gr + 261 gr = 1445 gr postane kağıdında ise 1600 gr olarak hesaplanmış.
Ayıp ettiler hem de çoooooook
Ve gelelim gene geçen hafta yaşadığımız ikinci olaya.Bildiğiniz gibi okulda konuşmam vardı o gece kutlamaya gitmiştik 5 kişi.Gittiğimiz restoran balık ve benim sürekli gittiğimiz bir yer.Bu yüzden
fiyatlar hakkında az çok fikrimiz var.Gecenin sonunda ödemeyi balığın abisi yaptı kredi kartı ile 26,000 küsür Yen hesap ödedik 5 'e bölünce 5,000 yen küsür hesap ödedik kişi başı.Bana biraz fazla gelince trende abiden fişi istedim ve kontrol edince 12 biranın ve 1 kokteylin fazla yazıldığını gördüm.yani yaklaşık 6,000 yen fazla ödedik.İndiğimiz istasyonda balık restoranı aradı. (restoran tüm Japonya genelinde olan bir restoran ) Çıkan yetkili hangi şubede yediğimizi ve şikayetimizi sordu.Ve en kısa sürede geri arayacaklarını söyledi.Yaklaşık 20 dakika sonra restoranın MÜDÜRÜNDEN telefon geldi.Kendilerinin hatası olduğunu çok özür dilediklerini söyledi ve istediğimiz zaman gidip para iademizi alabileceğimizi söyledi.Cuma günü balık restorana gitti 2, katta bir yer.Zarf içinde 8,100 yen iade aldık.Kendi hataları olduğu için %10 indirim yapmışlar.Binlerce kez özür dilemişler ve balığı otoparka kadar eğile eğile MÜDÜR uğurlamış.Binlerce özür ile birlikte.
Şimdi gel de bu ülkeyi sevme.Derdim para veya indirim değil.Derdim yapılan hatanın farkında olmak ve telafi etmek.
Bizde ise azarlar tonda konuşmak,yanlış bilgi vermek,saatlerce telefonda müzik dinletmek,Ptt de internet bağlantısı yok vb UTANIYORUM.
Başka dicek birşeyim yok.
Hakkımı sonuna kadar arayacağım.
Umarım bu yazı kitapyurdu çalışanlarının dikkatini çeker.
**-----------Düzeltme
Son yolladığım mesaj ve bana cevapları
Merhaba Sayın kitapyurdu.com'a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
Sizden tahsil edilmiş olan bize maliyetidir. Sizin görmüş olduğunuz fiyatel değiştirirken kargonun eklemiş olduğu kupon olabilir. Paket ülkelerarası nakledilirken ayrı kuponlar eklenmiş olabilir.Herhangi bir yanlışlık yoktur.
selamlarwww.kitapyurdu.comkitapla buluşmanın en kolay yolu______________________
orjinal mesaj: seçilen
Kategori: Şikayet
Sipariş No: 0102183-09641749 Yukarıda ki numaraya ait siparişim için benden23,05 tl aldınız .Postamin uzerinde 10.85 Tl lik pul vardi ve siz banaisrarla 23.05 TL ye gonderdiginizi iddia ettiniz elimde Postaneden alinmisgonderim makbuzu var.Ve orada da10.85 Tl yaziyor.Telefondaki bayan 5kitabin 3.939 kg tuttugunu soyledi lutfen bu soylediklerinizi belgeleyin!

HALA AYNI TAVIR

29 Mart 2009 Pazar

Mektuplar

Uzun bir zaman oldu postalarım ulaşalı ama ben yoğundum bu yüzden geç yazabiliyorum .Gecikme için herkesten özür dilerim.




İlk postam Tanyasum :) Junior cadı serrose :) Ablamı bugün yolcu ediyorum ,pazartesi eksiklerimi tamamlıyorum,salı günü başlıyorum :) Hadi bakalım bende süper gelişmeler istiyorum :) Tanyasum çok çok çok teşekkür ediyorum sana .Öptüm en kocamanından Hahayt :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




2. postam Nalan :) Canim çok çok teşekkür ederim.Anahtarlığı kullanmaya başladım bile :) Sevgiler kocamanından :)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






Ve 3. posta Lal`cim yolladı.2. mektubu ve beni tam 12den vuran hediyeleri ile :) Mabel en favori sakızımdır.Maaile bilir ,gördükleri yerde alırlar benim için.Malum zor bulunur :) Ve magic lip balm :) Amanın blogda tanıtmıştı alınacaklar listemdeydi :) Bende fuşya pembe oldu bu magic :) çok kalıcı şaşırdım :) Çok çok teşekkür ederim canım benim :) Çok mutlu ettin beni :)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



4. postam Denizanası'ndan geldi :) Bayıldım not defterime kıyabilsem başlıcam kullanmaya :) Kırtasiye delisi ben üzerine Pooh'lu olunca double zevk yani :) telefon kılıfını ben İpod kılıfı yapıcam olur dimi :)







Ve Can 'ın bana özel yapılmış eseri :) Pooh 'lu farkındaysanız :) yerim ben onu çok çok çok teşekkür ederim :) Resmini bir ömür hatıra saklıyacağım :)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





Ve son postam Zarpandit'den geldi :) Çok eğlendim postasından :) Fındığı görünce hemencik fotosunu çekip yedik:) Dakika geçmedi yani :) Kötü niyet algılamadık canım benim :)




Kalemlere de bayıldım :) Hemencik yerini aldı kalemkutumda BAYILDIM vallah :)
Çok teşekkür ederim canım benim :)
Geç haber verdiğim için de kusuruma bakma!
Sevgiler ,teşekkürler hepinize Kocaman hem de !!!

27 Mart 2009 Cuma

Son Mim


Araya zaman girdi mimlendiğimi bile anca gördüm.Sevgili Beauty N Fashion mimlemiş beni gecikme için özür dilerim.
Konusu 'Bu aralar aklınızda beyninizi kurcalayan, almazsam gözüm açık giderim dediğiniz, hatta almak için yanıp tutuştuğunuz, rüyalarınıza giren 3 ürün nedir?' miş
1- Araba istiyorum.2 gecede bir rüyamda sürüyorum.Bu sene sonbahar gibi NASİPSE çok istiyorum.Ehliyetimi de değiştirmem şart.Nissan MARCH ı da beğeniyorum.Modeli değişebilir ama alacağım araba küçük olacak %90 :) Hem vergisi ucuz hem de park etmesi kolay :)



2- Notebook istiyorum.Bir de şöyle güzel stickerlısından :) bu hayalde yaz sonrasına :)

3-Ve daha önce birkaç posttada da sayıkladığım kamera :( Secret secret duy sesimi :)



Böylece bu mim de atlatıldı.
Şimdi sıra geldi elim sende demeye :)
Sermoon,Haydins, Denizanası veee Flame (postları ile gönlümüzü çalıo zaten )
Kolay gelsin kızlar :)
Sevgiler

26 Mart 2009 Perşembe

Buradayım

Uzun zaman oldu ! Geçen pazar günü konuşmamı en güzel şekilde atlattım.Herkes tebrik etti ve beni beğendiler tabii ki ben mest :)
Sermoon'um ve Capon balığım ,Abi balık ve enişte balık ta beni yalnız bırakmadılar :) Biz 5 kişi çok iyi anlaşıyoruz ve bir arada olmayı seviyoruz.Bütün konuklarım cumartesi gecesinden gelince biz erkenden BENİ kutlamaya başladık :) 3 gün 3 gece kutlama yapınca düzenler değişti tabi ki:) Dün herkes evine dağıldı Sermoon'um kaldı birtek !Onu yollamadım.
Şimdi abla -kardeş dinleniyoruz.Bir arada olmanın tadını çıkarıyoruz.Yarın uyanabilirsek bir alışveriş turu yapacağız :) Mutluyuz :)

*Mektuplarım geldi !çok teşekkür ederim.Sonra detaylı post yazacağım!

*Mail atan arkadaşlarıma çok teşekkürler buradayım.

*Sizleri dolaşmaya ,yorum yazmaya çalışıyorum ama 650 post var okunacak.Zaman alacak sanırım,neler neler kaçırmışım!

20 Mart 2009 Cuma

Kek Kalıbım


Japonya'ya geldikten sonra ilk ayrı eve çıktığımda almıştım bu kalıpları.Son dakika misafirleri ve can çekişlerim için 3 dakika da pasta kekim hazır oluyor diye :) Bir delikli bir de düz almıştım.

Benim fırınım hem fırın hem mikrodalga.Bir dönem Türkiye'den bir dostum gelmişti ki bizim evin oğludur o.Ben işteyken eve kız arkadaşını çağırmış onun gözünü boyamak içinde ona pasta yapmak istemiş.Benim mikrodalga kek kalıbımı fırın bölümüne atınca puff kalıbım erimiş :(
Tabi ben bunları o döneceği zaman öğrendim.


Neyse sağlık olsun.Yenisini almadım tekrar.Geçenlerde bloglar arası gezerken Teatime'a düştü yolum.Süper tarifler var.Bayıldım siteye.
Mikrodalga kekini görünce uzun azmandır kullanmadığım kalıbım geldi aklıma.Tarif kunta kinte-ıslak kek tarifi gibi.Islak keke bayılan biri olarak 4 dakikada hazır olacağını duyunca hemen yazıcıdan çıkarıp kendime kek yaptım :)
Son halinin resmi yok çünkü çıkar çıkmaz yediğim için fotoğrafını çekmeyi unuttum :)
mmmm yaşasın 4 dakika da ıslak kek keyfi :)
Tabi ki az az yiyorum :)
hani kilolarım adına :)
Sevgiler

18 Mart 2009 Çarşamba

Tarifi Var mı?

Moonsunum işte gene vurdu beni kalbimden hem de tam orta yerinden :) Posta kutusunda masumca yatan zarfı asansörde açtım gene :) dayanamadım :) Ahhh canım benim ojem ve farım PERFECT :) test ettim onayladım :)
Ama o el yazısı ile yazdığın mektubunun tarifi yok ! Duygulandım okurken !Şükrettim hayatıma iyi insanlar girdiği için! Ve sen de onlardansın canım benim.Bekle beni hatta bizi gelicez Miami'ye :)



Ojeyi görür görmez hemen baş parmağımda deneme yaptım :))))


Ve beni mutlu eden 2. olay dün evimin telefonu çaldı.Arayan komşum evdeysen sana hediyem var dedi.62 yaşında bir bey kendisi.Yılbaşında da beraberdik :) kızı ve sevgilisi ile beraber bana gelmişlerdi.
5 dakika sonra kapımdaydı.Elinde koca demet çiçek ve bir kutu kek :) Burada herhangi bir yere seyahat ettiğinde oranın meşhur bir yiyeceğini hediye getirmek adet.Bir daha kis efere fotoğraflarını çekeyim sizler için.Bu gelen kek kremalı sütlü kek:)amanın yumuşacık bembeyaz bişi mmmmm bitmek üzere :)
İşte böyle biri sanal alemden hayatıma gelen diğeri gerçek hayattan 2 iyi güzel insan.
İyi ki varsınız.
Teşekkür ederim çok çok :)
Bir posta da bugün geldi onu da sonra yazıcam :)
o bilir kendini :)
sevgiler :)

16 Mart 2009 Pazartesi

Karışık






Dün pazar olmasına rağmen postacı gelmiş çok şaşırdım.AşkınAy'cım çok mutlu ettin beni.Hem hediyelerinle hem de mektubunla.Çok çok teşekkür ederim.Son çikolatamı yedim az önce :) Törpüm,aynam,cüzdanım ,bilekliğim süper.Çok çok teşekkürler.
**************************************************************************************************

Şimdi sıra Marjo'cuğumun miminde evimde en sevdiğim köşe ;
Daha önce bu oda da annemler kalıyordu.Onlar gittikten sonra o odaya giremez olmuştum.Bu yüzden evin şeklini değiştirdim.Kendime çalışma odası yaptım.Havalar ısınmaya başlıyacağı için eskisi kadar üşümem de artık.Bu evde en sevdiğim yer şu görünen pencere !Şimdi o alanda eşyalar var ama ben çıkar otururum oraya.Hele de moralim bozuksa alırım elime içeceğimi dertleşirim kiminle mi?
Fuji dağıyla :)



İşte o pencerenin manzarası :) Fuji dağına ilgim sevgim büyük benim.Onun içi yanıyor ama dışı buz gibi.İşte ben de onunla dertleşirken bana bunu öğretmesini isterim :) Bazen lazım oluyor.Her aklına geleni söyleyen biri olduğum için :) sakin kalmayı öğrenmem şart :)
İşte böyle bu mim in cevabı :)
************************************************************************************************

ve şimdi geçen postta tam resmi istenen buzdolabım :) Benim evimin eşyalarının tamamına yakını arkadaşlar ,eş ,dost tarafından verilmiş eşyalardan oluşuyor.Yastığım,çarşaflarım hariç tabii ki :)

Ufak elektronik aletlerim ise sermoon vasıtası ile benim oldular :) Şöyle ki her özel günde Söke'nin kurtuluşu dahil .:p hediye aldırttım ablama :))

Şuanda herşeyim var evimde .Çok şükür :) Aslında eşyalarım yalnız yaşayan birine göre abartılı bile.Ama gurbet ellerde bomboş bir evde yaşamak benim için imkansız.Eşyalarımın varlığı evi daha dolu daha yaşanılır kılıyor benim için.

Buzdolabım vardı eskiden küçük ama çok küçüktü.Yani içine hiçbişe sığmıyordu.Paramı birktirip orta boy almaya gittiğimde yukarıdaki fıstığın %50 indirimde olduğunu gördüm.Ve eğer bilmem ne firmasından internete üye olursam 30,000 yen daha indirim vereceklerdi hem de internet hızım artacaktı kaçar mıydı kaçmadı :)

Benim gönlümü çalan kahverengi oldu .5 rengin içinden :)

işte böyle :)

Bu arada Annem ve zilli Türkiye'ye döndüler.Hatta şu aralar ananemin mis yemeklerini yiyorlar :(

Hadi bakalım darısı başıma :)

Sevgiler

13 Mart 2009 Cuma

Balık Hali

Uzun zamandır hazır yayınlanmayı bekleyen fotoğraflar :) Balıkla tesadüfen bulduğumuz balık hali :)
İnsanlık için küçük ama benim için çok büyük bir adım :) Kokularına rest çekerek bu işi başarmam :)

Çok yakınlarına gidip incelemem, fotoğraflarını çekmem :)





Tebrik ettim kendimi yahuuu :)




Biz ailece deniz ürünlerine pek düşkün değiliz .Her egeli gibi sebze ağırlıklı besleniriz.Balıklardan hamsiyi tanırım bir tek :) O yüzden bu resimlerdekileri sormayın bilmiyorum :)














Sevgiler :))))))))))))))))

10 Mart 2009 Salı

Her Günüm Böyle Olsun



Evden ayrılmadan önce yaptığım son şey posta kutumu kontrol etmek :) Eve girerken yaptığım ilk şey haa bütün gün evde olacaksam en az 3 kere inip kontrol etmek te var :)
Bugün postaneye gidecektim .Evime uzak yürüyerek ve bisikletle imkansız benim için.Otobüs saatlerini bilmediğimden tren istasyonu da uzak olduğundan postaneye araba tek çare.Hal böyle olunca balığın izin günü benim postane günüm :) Yola çıktılar hadi bakalım :)Ve kapıdan çıkarken posta kutuma bakınca ne göreyim 4 tane kart bir tane kocaman zarf :) İlk defa bu kadar çok aynı anda :) Süper bir duyguymuş :) Sevgili Zoitsa çok yeni tanıştık.Mektuplaşmak isteyince seve seve verdim adresimi.Canım benim içten sözlerine ,İstanbul magnetine ,Ay yıldız rozetine ,renkli donlarıma :) BAYILDIM :)Ama şunu inkar edemem en bayıldığım PENGUEN oldu.Zarfı açar açmaz onu gördüm ilk ve doya doya kokladım.Burada dergi ve gazete okumayı özlüyorum :( çok çok iyi geldi bana.Canım benim çok çok teşekkür ederim sana.Çok beğendim bayıldım hatta :)
En kısa zaman da yazacağım cevabımı :) Yollamak içinse balığın izin gününü beklicez :)
Sevgiler sana


Ve bunlar da bugün gelen postcrossinglerim :)
Ve postane sonrası yapılan alışverişler.Süper indirimler var %70 oranında :) Kendime not seneye mart ayı için para biriktir :) Yukarıdaki çanta okula giderken kitaplarımı koymak için aldım.Ayakkabı ise hiç tarzım değil bir ihtimal giyerim diye balığın gazı ile aldım :)

Ve bunlar da en severek aldıklarım .4 renk kazaklarımdan 2 sine balık tarafından el konuldu :( 2 tane de yeter bana :)

Pembe ve gri kareli olan uzun kazak :) taytla ve ya corapla giymek için :) Beyaz berem çok tatlııı :) Ve çoraplarım 3 al 1 öde 2 rengi vardı :) olsun lazım olur değil mi:)

Bugün çok mutluydum vesselam :)

Her günüm böyle olsun inşallah :)

Sevgiler hepinize :)

Mutluluk :)

Posta kutumda ben de çok çok çok mutluyum.Cumartesi günü canım Smilena'nın zarfı mest eyledi beni :) Bursa kartını çok sevdim ben de hatırası kötüdür Bursa'nın .Ama kartı görünce haksızlık ettiğimi düşündüm.Bursa'yı bir kere daha gezmem şart oldu :) El yapımı magnetlere bayıldım :) Zaten magnet delisiyim :) Canım benim çok çok çok teşekkür ederim sana.BEni çok mutlu ettin.Sevgiler

Ve Çilekli Pasta'nın zarfı da bugün çok yorucu bir günün sonunda karşıma çıkıverdi.Elim kolu m poşet doluydu hemen atıverdim asansöre ve asansörde okudum :) Sabırsızımdır ben :) O'nun ilk kartı böyle bir ilki yaşadığıma seviniyorum :) Canım benim meleğim de ,uğur böceğim de süper hele süslü kartım BAYILDIM :) Çok çok çok teşekkür ederim.
Bana şu sanal alemden sıcaklığınızı ,arkadaşlığınızı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Hayatı daha çekilir kılıyorsunuz :) Hepinize kocaman sevgiler :)


Son resim de buzdolabımın üzerinde ki magnetlerim.Bloggerdan gelen 4 magnetim var :)
Diğerleri balık+Sermoon+annem ve ben aldım :)
ps: Buzdolabım Japonya'da en çok para bayıldığım ve en severek aldığım yegane eşyamdır :) sorun neden?
Hem kahverengi
Hem istediğim kadar dondurma stoğu yapabiliyorum
Hem de buzluk doldurma derdine son otomatik :)
Canım buzdolabım seni seviyorum :)
Sevgiler :)