14 Aralık 2009 Pazartesi

Özel Dersler

Bu kitap Japon Pazar bloğu ile hayatıma girmiş canım Ayşen ablamdan hediye edilmişti.Kendisi bu kitabın çevirmeni.Çevirdiği diğer kitapları buradan görebilirsiniz.Daha öncede bahsetmiştim.Ben aynı anda birçok kitap okumayı seviyor ve tercih ediyorum.Tabii ki beni çok saran kitabı elimden bırakamadığım da oluyor.Her kitabın bir zamanı var.Beni kendine alır gitmiyorsa zorlamam beni tekrar çağırmasını beklerim.

Özel dersler de de aynı şey oldu benim için başlarda ağır ağır gidiyordu ki bir yerden sonra elimden bırakamadım.Hatta uzun zamandır beni uykumdan eden kitap oldu.Sabaha kadar okuyup bitirdim.

Kitapta altını çizdiğim daha çok yer var.Çok fazla detay vermek istemediğim için 3 fotoğraf paylaşıyorum sizinle.
-Siz altı çizili kitapları okumayı sever misiniz? Ben bayılırım.Bu yüzden eski kitaplara hastayım.Çizen burayı neden çizmiştir?Ne çekti acaba onu diye döner döner okurum :) Hatta uzun süre önce okuduğum kitapların çizdiğim yerlerini okurum tekrar.Bazen anlam veremem niye çizmişim ben burayı yaa derim :)
-Bir arkadaşım altı çizili kitapları sevmez.Üzerimde baskı hissediyorum burayı oku-anla diye beni zorluyorlar sanki -gibi hissediyorum demişti.
Sizin tercihiniz ne?


Ve arka kapak diyor ki;
Açlık içinde uyandım.Çok uzun süreden beri tatmadığım, toprağa, kıtalara, fırtınalara, patırtılara acıkmıştım. Ten üstündeki tuz, büyük kara köknarların reçinesi, ilkbaharda biçilmiş sevecen otlar... kokuların iç kemiren arzusu karnımı sımsıkı sarıyordu. Çiğ bir balığın derisini dişlemeyi, dünyanın senfonisine kulağımı açmayı, ışıktan gözlerim kamaşırken gerçekten görmek için bakmayı, ellerimi sıcacık toprağa ve kurtların nemli ağzına daldırmayı arzuluyordum. Gürüldeyen ve dönen dünyaya geri dönmek istiyordum.
Güvensizliğin üstesinden nasıl gelmeli? Ruhu nasıl eğitmeli? Tutkuyu hatta aşkı nasıl tanımlamalı?


Dünyaca ünlü Fransız piyanist ve yazar Helene Grimaud üçlü yolculuğunda kendine bu soruları soruyor.
Tavsiye eder miyim?Kesinlikle evet.En başlarda sarmaz ise sizi çağıracağı zamanı bekleyin.(bu bütün kitaplar için geçerli)

9 yorum:

  1. Ben küçükken kıyamazdım kitaplarımın üstünü çizmeye, kara kaplı bir defterim vardı ona notlar alırdım :) (zaten ders kitaplarımı bile tertemiz kullanır sayfa köşelerinde 1 tane bile kıvrık olmadan dönemi bitirirdim hehe) sonra hiç unutmam Goethe'nin bir kitabını okurken dedim, bu böyle olmaz, altını çizmek lazım, belge misali, herkes görmeli :) altı çizilmiş, sayfanın yanına altına üstüne notlar alınmış kitaplara bayılırım :)

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar beni hiç bir kitap çagirmiyor nedense, okumak istiyorum ama hiç biri çekmiyor beni kendine:(

    Ben de hep kitaplarda begendigim cümlelerin altini cizmek istemisimdir, fakat kiyamiyorum kitaplarin icine cizik atmaya. Bir etiket koyup o sayfaya sonra deftere geçireyim diyorum ama bir türlü yapamadim daha. Zaten önce beni kitaplarin bi çagirmasi lazim:)

    YanıtlaSil
  3. bende senın gibiyim ruh halime göre okur ondan ona atlarım bu aralar biraz daha dingin okusamda bu değişmedi...
    ve kitapları çiziktirmeyi her zaman çok svmişimdir lisedeki tarih kitabımın halini hala unutamıyorum bütün okudugum kitaplar çizilidir...

    YanıtlaSil
  4. Ben de başta çizemiyordum kıyıpta.Ama başka deftere not alınca da kitaptan okumakla aynı zevki vermiyordu.yani kitabın hangi kısmı,hangi sayfası hepsini tekrar anımsamak için altını çizmeye başladım sonra.Satır altları çizilmiş kitapları okumayı severim.güzel bir temenniyle birlikte,kitabı hediye eden kişinin imzasının olduğu kitaplar vardır bi de..Sırf bu yüzden aldığım kitaplar vardır:)

    YanıtlaSil
  5. Ben okuduğum kitapları çizmem,çizemem çünkü cümle cümle değerlendiremem sanırım okuduklarımı.Durup düşünürsem okuma bütünlüğüm bozulur:))Beğenir devam ederim.

    Ama senin çizdiğin cümlelere bayıldım.Özellikle inanmakla ilgili olan cümleye.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bu kitabı bana da tavsiye etmiştin ama şuanda 2 kitabım var okudugum o yüzden daha başlayamadım ama aldım biliyorsun bana da gönderdiğin bu cümleler çok hosuma gitti:D Umarım begenirim...Benim dediklerimi de al.

    YanıtlaSil
  7. Marjo
    Ben de bir donem kiyamadim ama tadi boyle cikiyor sanirsam :)
    ben de bayiliyorum :)

    Zeynep A.

    Olur oyle zamanlar cagiracaktir en kisa surede .

    Ben hem altini cizip hemde bir deftere not aliyorum.Ama cizmeden olmuyor sanki :)

    tugbatugba
    olur oyle benimde durgun zamanlarim cok oluyor.
    hehee zevkli oluyor tekrar donmek ayni kitaba cizili olunca:)

    YanıtlaSil
  8. masidherya sakini
    evet evet bende de var on sayfaya not yazilmis imzalanmis kitaplar bayilirim :)
    ben de cok aldim o yuzden kitap

    Oykucu
    :)) degisik bir bakis acisi seninki

    Begenmene sevindim

    Sevgiler

    Isdunyasinadogru
    Tamam canim alacagim ya da belli mi olur sen bana alirsin :)
    oku en kisa surede ;)
    sevirem seni

    YanıtlaSil
  9. Ben de altini cizerek ve hatta yanlara kisa notlar alarak okumayi seviyorum. Eskiden cizilmis kitaplari almak okumak da ekstra hosuma giderdi ama artik sevmiyorum bilmem nedendir. Belki de yorucu geliyor artik bana .

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül