5 Aralık 2009 Cumartesi

Ofuro sefası

Ofuro Japoncada 'banyo' demek.Japonlarda banyo kültürü bizden biraz farklı.Mesela evlerde banyoda tuvalet bulunmaz.Ayrı ayrıdır her daim.Aynı zamanda duş bölümü ve küvette ayrı ayrıdır.Japonlar hergün duş alırlar genelde.Her duşun sonunda sıcak su küvetinde oturur ,dinlenirler.

Bu yüzden milyon çeşit küvet şampuanları vardır.Biz geçen gün alışveriş günü ilan ettik.Yazıcam ayrıntılı (belki) daha sonra.Sürekli acı biberli HOT küvet şampuanlarını görüyorduk.Birçok çeşidi olduğu için karar veremiyorduk.Biz de 3 ayrı çeşidini aldık.İlk baştaki resimdekini kullandım.2.resimdeki gibi kıpkırmızı oldu.

Bunlarda evdeki diğer ürünler :) ben hastasıyım yeni kokular denemenin :) Soldaki bitmek üzere olan mis kokusunun yanında boool köpüklü :) Lush'ın ürünleri de vardı ama çooktan bitti :)
*Japonlar banyo suyunu doldurduğunda 3 gün kullanıyorlar-mış.Genelde sadece sıcak su tercih ediliyor yani ilaçsız-şampuansız.Küvette aynı suyu ısıtma mekanizması var.
Benim asıl söylemek istediğim beni şoooook eden şey.Ailece aynı suyu kullanıyor olmaları.
Yani anne+baba+çocuk + kardeşler aynı suda oturuyorlar.Aynı anda değil ama sıraya duşa girildiği için.Ben şook olmuştum.
Bizim evde asla suyu beklettirmem ben.Direk gider boşaltırım küveti :) balık en başlarda anlam veremese de şimdi o bana bırakmıyor bu işi sağolsun :)
Umarım analatabildim.Yazarken azıcık karışık yazdım gibi geldi.Sorunuz olursa sorun :)

9 yorum:

  1. Moskova 'da da klozet ve banyo bir arada olmuyordu..Hatta klozetin olduğu yerde lavabo bile yoktu bizim evde çok fena!!
    Her kültürün temizlik anlayışı farklı tabi..

    YanıtlaSil
  2. ay ne güzel yaa banyo kültürü :)
    renkler köpükler..

    YanıtlaSil
  3. hehe burdada öyle klozetle banyo aynı alanda olmuyor .bunlarda ise duştan sonra degil ama her akşam küvette dinlenme alışkanlıkları var.
    japonladaki sıcak suda oturma alışkanlıgının saglıkla bir alakası varmı?

    YanıtlaSil
  4. Yazıyı okurken "Aaa ne güzel duşa alıp sonra suda rahatlamak" derken ailecek aynı suda oturma bölümünde "Öğğğkk" e dönüştü birden ifadem... Ama sizin gibi suyu boşaltıp kullanınca ne güzel olurdu...

    YanıtlaSil
  5. aynı suya oturmak mııı:O
    tasarruf mu amaç ne çok ilginç ben asla yapamam:)

    YanıtlaSil
  6. canım bu mevzuyu yaklaşık 1 yıl kadar önce duymuştum ve sana sorucam hep unutuyordum doğru mu diye bende şok oldum ve üstelik sonasında o su çamaşır yıkamaya da gidebiliyormuş

    YanıtlaSil
  7. AY çok şaşrırdım ben de önce fotoya bakarken o nasıl küvet muslukları yok dedim içimden.
    E duş yaptıktan sonra hiç banyoya gidip aynı suya oturmasalar daha temiz kalacaklar halbuki (:

    YanıtlaSil
  8. Japonların tasarruflu olduğunu bilirdim de, bu konuda abartmışlar vesselam.
    :)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir yazı olmuş serrose kırmızı renkli bir suda mis kokulu dinlenmek böyle yağmurlu ve soğuk bir pazar İstanbul gününde ne kadar keyif verici olurdu sevgiler

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül