16 Ağustos 2009 Pazar

Yeni Geline Yardım

Efendim ben yemek yapmayı yeni öğrenen biriyim. Hal böyle olunca mutfakta hiçbir pratiğim yok :(
Siz blogger arkadaşlarımdan ricam şudur kii
Kolay malzeme ile yapabileceğim yemek,atıştırmalık,kurabiye vs tarifleri istiyorum.

Ama kon şu ki istediğim tarif buzlukta beklesin can çekince ya da aniden acıkınca hemen ısıtılıp,pişirilip yenilebilsin :)

Japonya'da tostçu,simitçi ,pastane,pideci vs olmadığı için bu açığı kendim kapatmam gerekiyor.

Özellikle şu son 3 gün öldüm resmen :(
İleride fotoğrafları göstereceğim ;)

3 gün part-time çalıştım .Veee çok yorgun geldim eve!!
İşte o an anladım bana böyle tarifler lazım :)))

Yardım lütfennnn

15 yorum:

  1. ben yaptıgım şeylerin yarısını buzluga atarım mesala kurabiye yapıp pişirip yarısını buzluga atarım haşlamış kuru fasulye nohut poğaça aklına ne gelirse kurabiye pogaça türü şeyleri fırında ısıtınca yeni yapmış gibi oluyor

    YanıtlaSil
  2. uzaklardaki gurbet kuşu hiç üzülme çok kısa zamanda degme blogculara taş çıkarırsın.bir çok kurabiye kek börek vs gibi tatları yaptıgın gün dondurucuna koyarsan canın istedigin zaman ısıtıp yersin bazı yemekleride yine yaptıgında biraz fazla yaparsan aynı şekilde degerlendirirsin .sana ufak bir tebessüm olur belki benimde acemiligim :) sözlendim ve yemekle ilgili en ufak fikrim yok annemde sürekli kızım gel kahveni burda iç tv ni izle ama şu yemekleri nasıl yapıyorum enazından bak diye bana yalvarıyor ama hiç bakasım yok bigün canımı çok sıktı her halde cevap aynenbu.aman anne soganı koy domatesi ekle az kavulsun sebzeyi ekle suyunu koy al işte sana yemek :) evliligimde 9. yılımdayım şükürler olsunki bu tarif beni hiç şaşırtmadı:)elimden gelen bir şey olursa sanal olarak her zaman yardıma hazırım

    YanıtlaSil
  3. sana çook kolay birkaç kurabiye tarifi.kavanozda haftalarca bayatlamadan kalabiliyor:
    250 gr margarin
    500 gr mısır nişastası
    1 su bardağı un
    1 su bardağı pudra şeker
    2 yumurta
    1'er paket vanilya ve kabartma tozu
    tamamını karıştırıp yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yap,cıvık olursa az un ekle.ceviz büyüklüğünde toplar yapıp 160 derecede 15-20 dk üzeri beyaz kalacak şekilde pişir.istersen üzerine kakaoya bulanmış bir kapak bastırıp mantar kurabiye de yapabilirsin.


    bu tarif de bayatlamıyor ve tadı tıpkı pastane tuzluları gibi oluyor:
    250 gr eritilip ılıtılmış margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı su
    1/3 limon suyu
    1'er çay kaşığı tuz ve şeker
    1 çay kaşığı karbonat(k.tozu değil,karbonat mutlaka)
    aldığı kadar un(yine yumuşak ama ele yapışmayan kıvam)
    unun ortasını havuz gibi açıp malzemeleri döküp yoğur.pastanedeki kurupastaların büyüklüğünde şekillendirip üzerine yumurta sarısı sür,susam ve çörekotu serp.harika bir lezzeti oluyor.

    YanıtlaSil
  4. boş bir vaktinde domates ve biberleri kavurup derin dondurucuya atabilirsin tek kullanımlık paketler halinde.sonra ısıtıp makarna sosu da yapabilirsin,birkaç yumurta kırıp menemen de.
    yine böyle bir boş vakitte patlıcanları kızartıp,kıymalı iç hazırlayıp karnıyarık yapabilirsin,dondurucuya 4 parça atsan size 2 öğün olur :).sen pilavı,cacığı yapasıya dondurucudan çıkardığın patlıcanlar azıcık su ilavesiyle fırında hem ısınır hem pişer.
    dolabında haşlanmış fasulye,nohut bulundurursan da işin kolaylaşır,bakliyatın haşlanmış olduktan sonra,yarım saatte yemeğin pişer.
    salata malzemelerini eve gelir gelmez toptan ayıklayıp yıkar ve kurutup kağıda sardıktan sonra kaldırırsan hem çürüyüp fire vermez hem de salata yapman sadece beş dk sürer.çünkü bizi asıl oyalayan otu çöpü ayıklayıp yıkamaktır.
    haşladığın et ya da tavuğun suyunu buz küplerinde dondurup çorba ya da pilavına birkaç küp atabilirsin.
    kıymayı biraz çok alıp birkaç porsiyonluk köfteyi tek seferde yapıp dondurabilirsin(önce bir tepsiye aralıklı dizip dondur,sonra aynı poşete koy ki,üst üste binince yapışmasınlar.ayrı ayrı dondurursan istediğin miktarda alıp çözünmesini beklemeden kızartabilisin)
    yine kıymayı birkaç porsiyonluk kavurup poşetleyip dondurucuya atabilirsin.böylece kıyma koyacağın yemekler için kavrulma bekleme derdin olmaz.üstelik bu işlemi herhangi bir yemek pişerken yapabilir,bir taşla iki kuş vurabilirsin.
    bayat ekmeği dilimleyip,her dilimi sütle çırpılmış yumurtaya batırıp üzerine istediğin malzemeyi(pizza yapar gibi)koyup fırınlayabilirsin,hazırlaması ve pişmesi en fazla 15-20 dk sürer.
    tabi bu yazdıklarım,balık'ın türk mutfağını sevdiği varsayılarak yazıldı.aklıma şimdilik bunlar geldi.başk şayler gelirse eklerim.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. haha bir tarif daha;ama eğer orada yufka bulma şansın varsa:iki yufkayı üst üste koy. 4 parçaya bölüp üzerine kıyma,tuz,ince kıyım biber,salça,domates karışımını sürüp fırına at.ev yapımı lahmacun...önceden hazırlamaya gerek yok çünkü hemen pişiyor.yanına bol yeşillik ve ayran...

    YanıtlaSil
  6. Serrose'cim Japonya'da pastane filan da mı yokk aa niye,pasta çekmiyomu bunların canı ya :)ah yakın olsan ben yapardım sana bol bol,sen atardın buzluğuna.yaprak sarardım,mantı yapardım filan.hepsi buzlukta bekliyo,sonra hoop çıkar dolaptan ye mis gibi.içli köfte mesela.çıkar,kızart veya haşla ,pratik.sigara böreği sar boş gününde diicem,yufka da yoktur belki.dur ben sana mailden atarım pratik tarfiler.sevgiler canımm.

    YanıtlaSil
  7. Serrose'cum acını tahmin edebiliyorum :P Ben evli değilim ama bana bile zor geliyor çalışıp eve gelince yemek yapmak..

    Benim de en fazla yaptığım şey, nohut vs haşlayıp dondurmak, özellikle soğanı minik minik doğrayıp kaldırıyorum çünkü ellerim kokar şimdi kim doğrayacak diye üşenirim her zaman.

    En büyük yardımcım düdüklü tencerem :P Bir de sevgili Eda'nın da bloğunda yazdığı sebze yemeği. Soğan, patlıcan, kabak ve fasulye üstüne azcık zeytinyağı ile aynı anda düdüklüye doğranır pişirilir, biz bayıla bayıla yiyoruz ;)

    Burdaki tarifler benim de işime yarayacak harika :) Herkese bir teşekkür de ben ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Serrose merak etme kimse anasından aşçı doğmuyor:) Maşallah becerikli birine benziyorsun. 1-2 ay sonra yemek blogu bile açarsın:) Şimdilik dolaba bol bol hamurişi yapıp doldur. Arkadaşların bloglarında o kadar güzel tarifler var ki. Hadi sana kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  9. Ben 13 senelik evliyim halim seninkinin aynısı markete git bol bol pizza seafoot al stokla suyu kaynatır kaynatır yersiniz:))

    YanıtlaSil
  10. Serrose cum Allah kolaylık versin.demek oralarda böyle ayaküstücüler yok.Allah Allah ilginç.istediğin gibi tariflar şu an aklıma gelmiyor.geldiği zaman gönderirim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Seafoot yazmışım deniz ayağı değil tabiki seafood ya da cup noodle al birde şey aklıma geldi kuru fasülye gibi kuru bakliyatları haşlayıp atabilirsin buzluğa ya da köfte yapıp atarsın sigara böreğide güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  12. canım benım fazladan pişir sonra at buzluga dün misafir vardı bende açma yapmıştım kalanları direkt buzluga attım istediğimde ısıtıp yiyecğim...

    YanıtlaSil
  13. Yeni gelin sana kolay gelsinn

    ne istersen bulabileceğin
    www.portakalagaci.com

    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. aperatifler konusunda bende çok marifetli eğilim ama ben hergün tüm gün çalıştıktan sonra gelip yemeğimi yapıyorum ve öyle hızlı oluyor ki bazen iki yemek + salata 15 dakkada sofrada oluyor tabi bunun için bazı şeyleri önceden derin dondurucuya kaldırıyorum ama pişmiş yemek koymam genelde

    YanıtlaSil
  15. Mutlaka portakal ağacı tariflerini dene.her blogdan alacağın tarif tutmayabiliyor ama bu site çok güvenilir.Ne yapsam müthiş oldu.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül