14 Aralık 2008 Pazar

Mantar ve Yosun Çayı


Mikuni Jinja dönüşü bir yeşil çay dükkanına uğradık.Onun fotoğrafları daha sonra.Şimdi konumuz ilginç çaylar.

1-Shiitake -Cha

2-Ochazuke

3-Konbu-Cha

Shiitake -cha Mantar çayı ---Balığın favorisi-miş

Denedim bizdeki kremalı mantar çorbası gibi tadı :)

Ochazuke dükkanın hediyesi.Yeşil çay tozu ve balık bulyondan oluşuyormuş.Japonlar genelde kahvaltılar da ve özellikle çok içki içtikten sonra yiyorlarmış.Gohan 'ın(Japon pilavı) üzerine döküp sıcak su ekliyorlarmış.Henüz denemedim bir süre daha denemem sanırım çünkü gohan sevmiyorum.Türk olmanın dezavantajı bizim pilavımızı tadmamış olsaydım belki severdim :)Gohan tadsız tuzsuz lapa pilav gibi geliyor bana :)

Ve Konbu -cha yosun çayı :) Bunu da denemeye cesaret edemedim daha :) Öyle duruyor şimdilik.Tadı hakkında yorum yapamayacağım yani :)

Aslında çok sağlıklı çaylar ama şimdilik bana göre değil :)

12 yorum:

  1. Pek iştah açıcı görünmüyor valla...

    Canımmm pilava su basmış gibi :))

    YanıtlaSil
  2. ıyyy ben mantardan nefret eden biri olarak çayını da içmek istemem açıkçası. fotodaki pilav da pek iç açıcı gelmedi bana canım yaa..ama yosun çayını merak ettim. tadı deniz gibi midir acaba?

    YanıtlaSil
  3. yavru kus motte kite kudasai :)))

    YanıtlaSil
  4. :))
    ben de yeşil çayı içemeyenlerdenim. biliyorum sağlıklı ama içemiyorum..
    pilav olayı da valla beni benden kopardııı :P
    tam lapa haklısın...
    peki sen evde, balığa türk pilavı pişirdin mi hiç :)
    bence onu yediyse bunları bi daha yiyemezz...

    YanıtlaSil
  5. Oziicim
    valla aynen oyle iyi dedin hee :))

    Tugbacimm
    Bana bi cesaret gelsin icer tadini solerim canim

    Ablamm
    hangisinden istion ya da gel burada ic be yaw :)
    hehe pisirmekle kalmadim nasil yapildigini ogrettim :))
    o sevior turk pilavini amaa gene de kendi pilavindan vazgecmesi soz konusu degil :))
    Gizemcim
    bende alismaya calisiyorum yesil caya:s

    YanıtlaSil
  6. Iste en ince nokta.Yemek...ben bu konuda pek bi mutasibim.Seni cok takdir ediyorum yeni tadlari deneme cesaretinden dolayi!

    YanıtlaSil
  7. Yeni lezzetlere her zaman açığımdır. kırmızı et ve beyaz etle aram yoktur. Et ve balık midemi bulandırıyor, yiyemiyorum.:( Bu yüzden sanırım japonya'da yaşasam aç kalırım:D Benimkisi sebze meyve. Ama Herşeyi bir kere denerim hayat felsefemdir. :) Hepsinin tadını çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  8. Ahh Serrose, ben Canada'da bir Japaon restoranina dadnmistim, cig cig yosun yer olmsutum orda, cok da sevmistim ama buraya gelince bulamadim... Bak cayini da ilk defa senden duyuyorum, bir arastirmak lazim :))

    Cidden cok saglikli, arastirdim, bol bol tuket :))

    YanıtlaSil
  9. Yok anacım hiçbiri bana göre değil. Allah kolaylık versin sana Serrosecummm :p

    YanıtlaSil
  10. Desertwindcim
    Iste bende mutaassiptim yavas yavas ama gercekten cok ayvas asmaya calisiyorum.

    Bookwormcum
    Benimde balikla ve deniz urunlerinle aram iyi degil bu yuzden en baslarda zorlandim.Cunku tahmin ettigin gibi genellikle deniz urunler yemekleri var :(

    Moonsunum :)
    Demek ki neymis buralara gelmen sartmis :)ben hergun yosun ydiririm sana:)

    n@zocum
    Ahh ahh :))) Aminnnn sagol

    YanıtlaSil
  11. valla biraz daha açıklayıcı yazsan ne bu gohan mohan anlamadım ama herhalde pilavı kastettin neyse benim de pek hoşuma gitmedi görüntüsü ama mantar çorbasına çay demelerine şaştım

    YanıtlaSil
  12. Yosun cayi cok kotu:) bildiginiz deniz ve balik kokuyor:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül