8 Eylül 2008 Pazartesi

Yusanji Temple *油山 -1

Ikinci duragimiz Yusanji Temple.Aslinda templelara gittigimizde Jinjalarida goruyoruz.Jinjalar Sintoizm icin ibadet yerleri Templelar ise Budizm icin ibadet yerleri.
Yukaridaki gibi yollar Jinjalara ait .Sintoizm ile guzel bir kaynak burada .kisaca bilgi
inanc ve ibadetleri: ilahlarla ilgili inançlara göre birbiriyle hem kardes hem kari-koca olan gök (baba tanri) ile yer (ana tanri) bütün japon adalarini ve diger tabiat tanrilarini dogurmuslardir. bu iki ilah inanci etrafinda dönüp dolasan baska tanri inanislari da vardir. nakledildigine göre japonya?da 8.000.000 ilah vardir. dag, irmak, ates, gök gürlemesi, firtina, yagmur, vb. ilahlar disinda her meslek sahibinin de ayri bir ilahi vardir. ölüler yasayanlara muhtaçtir. kendilerine ikram yapildigi, mezarin üzerine yiyecek, içecek, esya vs.. konuldugu sürece mesut olurlar.Evet gene merdivenler temple macerasi basliyor:)
Kurumus agac koku uzeri para dolu.Sintoizmde dilek dileme,para atma gelenekleri cok yaygin.Turklerin coook cok eski dini Sintoizm~mis belki de bu yuzden bizde hala dilek dileme,turbe gelenegi var.Islamiyette kesinlikle turbe kulturu yoktur.Yani olmus kisiden birseyler istemek,beklemek Islama ait degildir.
Klasik Japon bahcelerine ornek.
Bu da diger tarafi bahcenin
Dua etmek bolumunun onundeki tutsu yakma yeri.Her templein ve Jinjanin getirdigi iyiliklerin farkli olduguna inaniyorlar.Yusanji`nin iyi geldigi hastalik ise goz hastaliklarimis.
Ve dua edilen bolumden bakinca gorulen bolum
Bambular :) ben bayildim buraya.En eski gornuslu templedi ama yolu cok romantikti.Bilgiler burada ama Japonca :(

Ve gene merdivenlerrr bu yol botanik bahcesine gidiyor.
Daha cok foto var ikinci yazida devam ~~~~~~

Fotograflar by Capon baligim :)

2 yorum:

  1. bAMBULAR ÇOK GÜZEL. dOLMABAHÇE SARAYININ BAHÇESİNDE DE DEV BAMBULAR VARDI, GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM. Ama onlar bunların yanında cüce kalır. :)

    YanıtlaSil
  2. Aslinda Kyoto `daki bambular superdi :)
    Dolmabahce Sarayinda oldugunu bilmiyordum :) sasirdim :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül