28 Haziran 2008 Cumartesi

Kimya Hatun


http://www.kitapyurdu.com/ sayesinde ta buralara kadar geldi kitabim ve soluksuz okudum.Bugun bitti kitabim biraz icim burkulmadi desem yalan olur.Mevlana'nin hayati hep cekici olmustur benim icin.Bu kitapta onun hareminde yasamis olan Kimya Hatun'un hikayesi.Arka kapakta diyor ki ;
Kocasının ölümünden sonra Mevlana Celaleddin-i Rumi ile evlenen Kerra Hatun, yeni kocasının haremine yerleşir. Tabi sevgili kızı Kimya da onunladır. Kimya Hatun içine düştüğü bu yeni dünyada bir yandan kendini bulmaya çalışırken, diğer yandan da mevlana'nın özel yaşamına şaşkınlıkla şahit olmaktadır.İrfan ve Tasavvuf dünyasının iki dev ismi Mevlana ve Şams'in yaşamanına dair birçok bilinmeyenin bilinmesine yardımcı olacağını umduğumuz bu ramanın asıl kahramanları, herhalde kadın oldukları için tarih tarafından bir kenara itilmişlerdi. Yazar Saide Kuds, eski yazıları ve Şems ile Mevlana'nın karşılaşmakayıtlarını derinlemesine inceledikten sonra hayatı bu her iki adama da bağlı olarak geçen genç bir kadının hikayesinin unutulduğunu fark eder. Ve biyografik bir roman dili ile anlattığı kimya Hatun'un yaşamını tozlu sayfaların arasından çekip gün ışığına çıkarır.

Ben cok severek okudum.Anlatim dili bana akici geldi.Tereddutte olanlariniz var idi ise bence mutlaka okuyun derim.
not:yarin kanji sinavim var ve ben biraz hastayim.Hic ders calismakta gelmiyor icimden.Dua edin benim icin lutfen.

7 yorum:

  1. öncelikle merhaba :)

    kitabi cok merak ettim sanirim bende kitapyurduna hemen siparis verecegim. :)) diger kitap önerilerinide merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. insallah sende begenirsin benim hosuma gitti

    YanıtlaSil
  3. geçen kış, Beyoğluna gidiyorum. Vapura bindim bir kaç kişinin elinde gördüm, sonra finükülerde de bir kadının elinde görünce şart oldu almak dedim. Hemen alıp okumuş ve hayrete düşmüştüm. İnsanlar özel yaşamlarında ne kadar farklılar derim hep, Mevlana da buna dahilmiş.

    YanıtlaSil
  4. evet ya farkli hayal ediyorsun ama ozel hayat hep cok uclarda oluyor garip dunya :)

    YanıtlaSil
  5. blogu en eskiden okumaya başladım, kitabı not ettim.

    YanıtlaSil
  6. sagol canim seversin umarim :)

    YanıtlaSil
  7. bu kitabı çok merak ediyordum,''aşk'' tan sonra okuyabilirmiyim acaba diye düşünüyordum, sıkıcı olur sanmıştım,ama sen beğendiysen sorun yok o zaman:))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül