18 Nisan 2015 Cumartesi

Günlük Ritüeller


Yazın D&R'da bu kitabı gördüğümde çok merak etmiştim. Ama elimdeki kitapları düşününce satın almamıştım. Sonra bir internet alışverişinde attım sepete.

Büyük eserlerin yaratıcıları nasıl çalışıyor soru cümlesi kimi çekmez ki? İnsan merak ediyor. Ne yediler, ne içtiler, nasıl bir rutinleri var, büyük eserler yaratabilmenin bir anahtarı var mı?

Okudukça anladım ki bu işin bir ortak paydası yok. Kimi erken saatte daha yaratıcı olurken, kimi de gececi. Kimi düzenden beslenirken, kimi de düzensizlikten besleniyor.

Alıp uygulanabilecek bir formülü yok yani. Benim kitaptan anladığım şu. Kendiniz olun, kendinize uygun bir rutin oluşturun.
Kitapta birçok isim var. Üzülerek söylüyorum ne yazık ki tanımıyorum. Ama mevzu tanıdığım, bildiğim isimler olunca o kısımları zevkle okudum.

Değişik bir kitap. Mini biyografiler tadında. Eğer ilginiz varsa, alın okuyun derim.

Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

Serrose ve Kitap bloğum için buraya tık tık 

4 yorum:

  1. Ben de senden görüp almıştım bu kitabı çok beğendim. :) Bu kitaptan sonra rutin oluşturdum bile. Benim gibi plan program seven insanların beğeneceğini düşünüyorum.:)

    YanıtlaSil
  2. Sergül sana geçmiş olsun maşallah bebeğin çok şirin ömrü uzun. şansı bol olsun ne güzel bebekler eve yeni bir enerji mutluluk getirir anne olmak çok kutsal bir duygu. isteyen herkeze bu duyguyu yaşamak kısmet olsun bu kitabı okumadım ama önce kendini sonra başkalarını kendin gibi . benim olmayandan bana ne demeden sevmek lazım bir tek insanları değil hayvanları ağaçları bitkileri ( yaratılanı severim yaradan dan dolayı) sözünü çok severim bu nedenle asıl ritüelin sevgi olduğuna inanırım sencede öyle değilmi ?

    *

    YanıtlaSil
  3. merak ettım kıtabı sergulcum

    YanıtlaSil
  4. Annem sanırım bir kitap ekinde görüp , sen seversin al demişti, aldım ama henüz okumadım. Sıra bekliyor. Efsun'a öpücükler.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül