18 Şubat 2011 Cuma

Filipinler 1.Gün

 Sonunda yazabiliyorum!Aslında bu satırları daha önce10-15 kere yazdım her defasında bir hata verdi blog ya da ben yanlışlıkla sildim :( Neyse bakalım bu defa bir sonuca ulaştırabilecek miyim?
Bildiğiniz gibi Filipinler-Cebu adasına gittik 3 gece 4 günlüğüne.Bilet+otel tur bileti aldık.Tur otelleri şaşırtıcı derecede ucuz olunca biraz korkutucu oluyor sanırım.Bunu tecrübe etmemek için ektra para ödeyip daha iyi bir otelde kalmayı tercih ettik.Costabella Tropical Beach Hotel oldu bizim payımıza düşen.Biz Nagoya'dan Manila aktarmalı Cebu'ya uçtuk.Manila Filipinler'in başkenti.Filipinler 7,107 adadan oluşuyormuş.Ben çok şaşırmıştım okuyunca.Manila'da 3 saat rötar yaptı Cebu uçağımız.Gergin bir halde bekledik.
 Sonunda uçağımız geldi ve Cebu'ya doğru yola çıkabildik.Klimalı ortamlarda kışlık kıyafetlerinizle oturduğunuzda pek bir şey anlamıyorsunuz.Gerçek havaalanından çıkınca yüzünüzde patlıyor.Kapının önünde şortlu,tişörtlü bir kalabalık size bakıyor.Bir takım kışlık kıyafetleriyle gelmiş uzaylılar gibi kalıyorsunuz kapının önünde :) Tur şirketinin elemanları karşıladı bizi.Herkes toplandıktan sonra servislere bindik.Çok şükür ki ilk otel bizimkiydi.25-30 dakikalık araba yolculuğundan sonra otelimize varabildik.Yukarıdaki fotoğraf otelin danışması.Danışma kısmında da 20-25 dakika işlemleri bekledikten sonra odamıza ulaşabildik.
 Ee tahmin edersiniz ki yorgun,terlemiş,gergin ve şaşkın bir haldeydik :) Yapılacak en güzel ve doğru şey havuza atlamaktı ve tahmin ettiğiniz gibi cumburlop havuza atladık :)Daha önce de yazmıştım.Kışlık kıyafetlerden biranda bikinilere geçip kilolarımla yüzleşmek mi yoksa bikinilerden kazaklara geçiş yapmak mı daha yıkıcı oldu benim için karar veremedim.Havuzdan çıkıp üzerimizi değiştirip otelin 24 saat açık restoranına attık kendimizi :)
Fotoğrafını çekmeyi unuttuğumuz bir canlı müzik yapan bir grup vardı.Daha sonra videosunu eklerim :)
Masa masa dolaşıyorlardı bize de geldiler tabi :) Filipinler'de bahşiş denen şey uçmuş :) Sürekli bahşiş veriyorsunuz :)
Filipinler'e gelmeden önce pek araştırmadım yerinde tecrübe etmek istedim herşeyi.Araştırmak istediğimde yeterli türkçe kaynak bulamadım.Bulduğum şeyler de beni paranoyak yaptı.

Bu yazı dizisi içinde neler düşündüm,yaşadım bilgi vermeye çalışacağım umarım birilerine yardımcı olur.

*Filipinler'in resmi dili Filipince ve İngilizce diye geçiyor wikipedia'da.Evet ingilizce konuşan büyük bir kısım var.İngilizce çok geçerli bir dil ama ah o aksan yok mu?Çok güzel konuşanlar olduğu gibi ingilizce konuştuğunu sananlar da var.Bir de müşterilerin önünde hiç çekinmeden hatta gözünüzün içine baka baka kendi dillerinde konuşmaları yok mu dövmek istedim birkaç tanesini :(
Turistik dükkanlarda,masaj salonlarında,restoranlarda,deniz ile igili aktivite yapan dükkanlarda Japonca çok geçerli :) Üstelik aylık çıkan Japonca ücretsiz dergi bile var.(tanıtım yapan dergilerden)Deli gibi kıskandım.
Filipinler Japonya'ya yakın olduğu,saat farkı sadece 1 saat olduğu ve Japonların aylık gelirine göre ucuz olduğu için çok popüler bir ülke.Ee bakmışlar ki Japonlar çok gidiyor adamlar öğrenmişler Japoncayı.

*Benim nereli olduğumu bilebilen olmadı hiç.Amerikalı,Alman vs sandılar.Bir gece geyiğini yaptık Yoshi ile oh çok şükür ki beni Brezilyalı sanmadılar burada diye :) Sen misin sevinen ertesi gün sen Brezilyalı mısın dediler off yaa off yaa :)
( Japonya'da beni sürekli Brezilyalı sanıyorlar ondan derdim.Hatta gelip potekizce konuşuyorlar anlamadığımı el kol hareketleriyle anlatmaya çalışınca yalancı diyorlar bana :( aslımı inkar ettiğimi düşünen çok )


*Filipinler'de Türküm deyince aaa Yılmaz Bektaş'ı tanıyor musun dediler.Tanımıyor(d)um.Çok meşhurmuş Filipinler'de.Siz tanıyor musunuz?Ben araştırdım öğrendim :)

Şimdilik bu kadar olsun !


*******************************************

Dün yani  17 şubat benim 3,5 yıllık Japonya hayatımda sanırım en kötü geçen gündü.Bütün gün ateşler içinde,ağrıdan öleceğimi sanarak geçirdim.Öksürük falan da cabası.Yoshi izin alıp gelemedi ve ben 11 saat yalnız başıma kıvrandım.Karamel beni şaşırttı.Normalde karnı acıkınca ağlar,bağırır bir şeyler yapar dikkatimi çekmek için.Yavrum bütün gün aç bekledi o bile farkındaydı yani hareket edemediğimin :(
Balık eve geldi ve hemen hastaneye gittik şimdi bir torba dolusu ilacım var ama iyiyim çok şükür.Ağrılarım yok en azından :(
Şimdi istikamet yatak!ne yazık ki bu hastalık yatmadan geçmiyor :(


Filipinler 2. gün 

16 yorum:

  1. Devamını heyecanla bekliyorum.Tabii daha bol fotolarla...

    Yilmaz Bektaş olayına koptum resmen:)) artist ama uyuyşturucu kaçakçısıymış. hehehehe

    Bu arada çok geçmiş olsun.Bizde buralarda süründük resmen.İlaçların yanı sıra (ben 10 tane iğne vuruldum) Bol dinlenme ve boğazlar için ılık su iyi geliyor.Hemen geçmiyor bir 10-15 hatta daha fazla süreni de gördüm.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun.Hasta olunca anlıyor insan sağlığının kıymetini.Buradada öyle bir salgın var geçirmeyen kalmadı. Sen tatilde mi hasta oldun yoksa dönünce mi? Genelde soğuk iklimden sıcak iklime gidince ben hep hasta olurum.Onun için yazın yazlık, kışın kışlık tatil yerlerini tercih ediyorum. Vücudum alışamıyor. Bir de Karamel'i merak ettim onu ne yaptınız? Nereye bıraktınız tatildeyken. Bektaş'a baktım. ilipin güzellik kraliçesiyle evlenmiş, dünyanın en büyük aşiretinin varisi imiş. falan falan. Aman luzumu yok kalsın.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun, dikkat et kendine. Umarım bir an evvel iyileşirsin. Bize de gezinin devamını anlatırsın ^.^

    YanıtlaSil
  4. diğer günleri de dört gözle bekliyorum. ben de geziyormuşum gibi oluyor böyle tatil fotoğralarını görünce ;)

    vay be bak sen Yılmaz Bektaş'a karıştırmış oraların magazinini :)

    çoook geçmiş olsun Serrose'cum, hemencecik iyi ol inşallah.

    YanıtlaSil
  5. cok gecmis olsun, dikkat et kendine ;)
    bende bir gezenti benmiyim diye dusunuyordum, gezi yazisi okumak guzel, yazinin devamini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. İlginç bir gezi olmuşa benziyor.Detayları merakla bekliyorum.Ayrıca çok geçmiş olsun canım,umarım bir an önce iyileşirsin!

    YanıtlaSil
  7. yazınızın devamını ve orada yaşadıklarınızı anlatmanızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Hay deliler, demek filippinlere gittiniz..şahane yaptınız gezgin kuşlar..bayılıyorum..

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun canım, tatiliniz çok güzel geçmiştir eminim...=)

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun Serrose. Çabucak atlatman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  11. Çook geçmiş olsun Serrose. Çabucak iyileşirsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun. maceranın devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir :) sevgiler filipinlerin devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  14. Bir filipinli ile tanışırsam Yılmaz Bektaş'ın yakınıyım diyeceğimi öğrendim :)

    YanıtlaSil
  15. arkadaşlar filipinlere gitmeyen varsa çok şey kaybetmiş demektir. dünyada cenneti yaşamak isteyen gitsin.çok ucuz çok güvenli bir ülke.güleryüzlü insanlar.dürüstler ve cana yakınlar.

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar filipinlere gitmeyen varsa çok şey kaybetmiş demektir. dünyada cenneti yaşamak isteyen gitsin.çok ucuz çok güvenli bir ülke.güleryüzlü insanlar.dürüstler ve cana yakınlar.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül